Dort z vařené řepy a kvalitní čokolády

Tahle lahodná bezlepková záležitost je vhodná pro všechny co si chtějí mlsnout a přitom by se neradi cpali cukrem a pšenicí. Povedl se hned na poprvé a až na jedno dítě chutnal všem. Pokud se bojíte chuti červené řepy, jsou to obavy zbytečné. Necháte-li dortík 24hodin uležet řepu už téměř neucítíte. Řepa je přirozeně sladká a spolu s čokoládou chutná famózně. Na zdobení klidně zapojte děti. Pokud to neprožíváte a nemusíte mít všechno dokonalé, děti se o nazdobení postarají skvěle a když pak kousek dostanou na talíř budou všude hlásit, že pekly dort. Za tu jejich radost ten nepořádek v kuchyni přece stojí!

Budete potřebovat: 500g oloupané a uvařené řepy (vařím v páře v parním hrnci) 100g mandlové mouky – pokud nemáte pomelte 100g mandlí ( dávám do mixéru), 100g lněné mouky (mixovaný len na prášek) 50g hořkého kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 zralé banány, 100g změklého másla a 6 vajec. Toto je množství na velkou dortovou formu. Ale můžete dělat z množství polovičního a dát do malé dortové formy.

Toto vše dávám do mixeru, umixuji na hladkou směs a naleji do formy. Používám silikonovou takže nevymazávám.

Pečte na cca 180 °C po dobu 45minut. Na povrch dortu si rozpusťte 80% hořkou čokoládu s trochou kokosového oleje. Po upečení přelijte čokoládou a ostatní nechcete na dětech.

Nejlépe chutná druhý den z lednice a se šlehačkou!

Zaujal vás článek? Sdílejte jej!

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *