Semínkové housky bez mouky

Tak tyhle housky jsou úplně, ale úplně nehříšné. Fakt! A co víc? Chutnají všem. A to je pro mne naprostý základ. Nesnáším, když upeču a jím to sama. Tedy až na výjimky!

Na 8 macatých a velkých housek budete potřebovat:

4polévkové lžíce drceného lněného semínka, 4 polévkové lžíce chia semínek, 4 lžíce slunečnicových semínek, 4 lžíce sezamu, 6 polévkových lžic psylia (jde o čistou vlákninu a koupíte kdekoli v lékárně) 1 lžičku soli, kmín, skvělé je i chlebové koření. 2 lžičky prášku do pečiva.

Toto vše dávám na 10-15 vteřin do mixéru čímž vznikne moučná směs. Vysypu do misky a přidám:

500g tučného (stačí i polotučný) tvarohu, 4 vajíčka, 100ml vody nebo kefíru. Promíchejte a nechte 5 minut odstát. Těsto díky vláknině krásně nabobtná a velice hezky se s ním pracuje.

Na pečící papír tvaruji namočenýma rukama kulaté bochánky které ostrým nožem naříznu. Posypu hrubou solí a kmínem a peču cca 50minut na 170C .

Dejte vědět zda chutnají!

Zaujal vás článek? Sdílejte jej!

Comments

  1. Jana says:

    Pekla jsem houstičky a jsou opravdu skvělé. Moc jsem tomu nevěřila, překvapilo mě to. Díky za recept.

  2. Ivík says:

    Dobrý den, já bych se chtěla zeptat, měla sem je uvnitř dost mokré, jestli to tak má být, nebo jsou málo upečené?

    1. venuse says:

      Dobrý den, asi bych poradila péct o něco déle na nižší stupeň, ale díky tvarohu jsou opravdu mokřejší. Ale pokud by jste jim chtěla dát znovu šanci mám vyzkoušené místo tvarohu dát mozzarellu ve stejném množství. Housky jsou pak velice podobné dalamánku a jsou podstatně méně vlhké.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *